Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

O μοναδικός φωτογράφος Gregory Colbert

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Παρίσι το 1983 γυρίζοντας ντοκυμαντέρ με κοινωνικά θέματα (Οn the Brink-An AIDS chronicle, Last Words, Finding a Way Home). Αλλά η σκηνοθεσία έδωσε τη θέση της στην καλλιτεχνική φωτογραφία.

«Timewaves» είναι η πρώτη έκθεση του Γκρέγκορυ Κολμπέρτ το 1992 στην Ελβετία. Παρά τις καλές κριτικές, δεν δείχνει τη δουλειά του πουθενά για δέκα χρόνια. Αντ’αυτού ταξιδεύει και φωτογραφίζει την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα. Ινδία, Άιγυπτος, Αιθιοπία, Σρι Λάνκα, Βιρμανία, Τόνγκα, Ναμίμπια, και Ανταρκτική είναι κάποια σημεία του πλανήτη που επισκέφτηκε συνεργαζόμενος με πολλές φυλές και περισσότερα απο 130 είδη άγριων ζώων όπως ελέφαντες, φάλαινες, αετούς, γύπες, ρινόκερους, κροκοδείλους, κτλ.

Το αποτέλεσμα λέγεται Ashes and Snow «Στάχτες και Χιόνι» και παρουσιάστηκε στη Βενετία το 2002. Μία έκθεση που καλύπτει 12’600 τετραγωνικά μέτρα και υπολογίζεται πως είναι από τις μεγαλύτερες ατομικές εκθέσεις που έγιναν ποτέ στην Ευρώπη. Το 2005 η έκθεση ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέχρι σήμερα είχε συνολικά 10 εκ. επισκέπτες. Έγινε δηλαδή η πιο πετυχημένη έκθεση απο καλλιτέχνη εν ζωή και θα συνεχίσει να μετακομίζει ανα τον κόσμο χωρίς τελικό προορισμό.

Όταν ξεκίνησα το Ashes and Snow το 1992, άρχισα να εξερευνώ τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και ζώων εκ των έσω. Ανακαλύπτοντας την κοινή γλώσσα και τις ποιητικές ευαισθησίες όλων των ζώων, δουλεύω τώρα ώστε ν’αποκατασταθούν τα κοινά σημεία που υπήρχαν κάποτε όταν οι άνθρωποι ζούσαν σε αρμονία με τα ζώα.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

   Bien le bonjour Melita! Des photos exceptionnelles et un texte qui rend tout à fait la philosophie du photographe. Bravo Ira!

 • Λητώ Σεϊζάνη

  Τι καταπληκτικές φωτογραφίες! Συγχαρητήρια Ήρα γι’αυτή σου την «ανακάλυψη». Δεν παύεις να μας εκπλήσσεις με τις παρουσιάσεις σου.

 • Χαίρομαι που σας άρεσε κορίτσια 🙂
  Να ευχηθούμε πως η εντυπωσιακή έκθεση αυτή θα έρθει και στην Αθήνα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.