Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

O κόσμος της Beatrix Potter

Οι Άγγλοι είναι ως γνωστόν πολύ φιλόζωοι γι’αυτό και αγαπούν τις υπέροχες ζωγραφιές της Beatrix Potter και ιδιαίτερα τον κούνελο Peter Rabbit, ήρωα πολλών παιδικών βιβλίων της. Η Beatrix Potter (1866-1943), της οποίας την βιογραφία είδαμε σε ταινία με πρωταγωνίστρια την R.Zellweger, γεννήθηκε στο Λονδίνο και ασχολήθηκε από μικρή με την ζωγραφική καθώς και οι δυο γονείς της είχαν καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Η Beatrix και ο αδελφός της περιβάλλονταν πάντα από ζωάκια, τα οποία και σχεδίαζαν στο χαρτί. Κάποιες διακοπές στην Lake District θα απέβαιναν ιδιαίτερα σημαντικές για την Beatrix που εμπνεύσθηκε εκεί τον Peter Rabbit και επέστρεψε ως ενήλικη για να σ’αυτή την όμορφη εξοχή. Στα 14 της χρόνια η Beatrix είχε αρχίσει να κρατάει ημερολόγιο, στο οποίο διοχέτευε το πολύπλευρο ταλέντο της τόσο στο γράψιμο όσο και στο σχέδιο αλλά και στην παρατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, της πανίδας και της χλωρίδας. Αν εξαιρέσουμε την αστρονομία, κάθε άλλη πλευρά της φύσης ενδιέφερε πάρα πολύ την Beatrix, η οποία σαν αντισυμβατικό και ανήσυχο πνεύμα που ήταν, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο επιστημονικά με την εντομολογία, τα απολιθώματα και τα μανιτάρια. Παράλληλα διάβαζε κλασσικά λογοτεχνικά έργα του Σαίξπηρ, του Σερ Ουώλτερ Σκοτ αλλά και τους μύθους του Αισώπου.

 

Μια έκθεση στο μουσείο Morgan της Νέας Υόρκης που πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο, παρουσιάζει είκοσι επιστολές με εικόνες που φιλοτέχνησε η B.Potter προτού γίνει διάσημη. Πρόκειται ουσιαστικά για τις πρώτες της ιστορίες, τις οποίες έγραψε και εικονογράφησε καθαρά για δική της ευχαρίστηση και για κάποια γνωστά της παιδιά. Μετά από χρόνια αυτές οι ιστορίες θα την έκαναν γνωστή και αγαπητή στην Βρετανία αλλά και σ’όλο τον κόσμο.

H.T.

Σχολιάστε το άρθρο

  • Ευαγγελία Αρβανιτίδου

    Σέυχαριστώ Φαίδρα για το πανέμορφο παραμύθι ,είχα τόση ανάγκη να βρεθώ ξανά στη ζεστή αγκαλιά των εικόνων της θαλπωρής και της ασφάλειας των παιδικών μου χρόνων!!!

    • Φαίδρα Σίμιτσεκ

      Παρακαλώ! Χαίρομαι αν σου δώσαμε χαρά και θαλπωρή. Το άρθρο όμως δεν το έγγραψα εγώ. Καλή σου μέρα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.