Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Το μετρό της Στοκχόλμης και μια εικαστική πρόταση

Το μετρό της Αθήνας είναι όμορφο, κομψό, καλοσυντηρημένο και έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Για μας τουλάχιστον είναι ένα από τα ωραιότερα του κόσμου. Ανακαλύψτε όμως τις εντυπωσιακές εικόνες από αυτό της Στοκχόλμης που θεωρείται επίσης ένα από τα ομορφότερα του κόσμου. Με το όνομα “Tunelbana” αποτελείται από 100 σταθμούς εκ των οποίων οι 47 είναι υπόγειοι. Εγκαινιάστηκε το 1950 και μερικοί από τους σταθμούς είναι σκαμμένοι μες στον βράχο. Διαβάζουμε ότι το ετήσιο κόστος αντιμετώπισης των γκράφιτι είναι τεράστιο.

Κλείνουμε αυτή τη ματιά με ένα σχετικό βίντεο του Ιάπωνα Keita Onishi και τίτλο “Η δυναμική του μετρό” . Οι νότες από ένα κομμάτι μουσικής απεικονίζονται με ένα γεωμετρικό σχήμα, κινούνται σύμφωνα με τη μουσική και διαμορφώνουν σταδιακά ένα τραίνο εν κινήσει. Ενδιαφέρον…

Σχολιάστε το άρθρο

 • Ο ένας καλύτερος από τον άλλον οι σταθμοί, ειδικά αυτός με τα πιγκουινάκια. Θα περίμενα ίσως και έναν ΙΚΕΑ.
  Ευχαριστώ

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

   Ναι, ναι με εντυπωσίασαν και μένα πολύ οι σταθμοί. Φαίνεται πως δεν βάζουν διαφημίσεις άρα δεν παίζει το ΙΚΕΑ… 🙂

 • ΜΙνα Καραγιάννη

  Μάλλον, αν και προσωπικά αναγνωρίζω την ΙΚΕΑ ως ῾φιλοσοφία ζωής῾ παρά ως εταιρία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.