Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Google Cultural Institute: μια διαδικτυακή έκθεση παγκόσμιας ιστορίας

Η πολύ καινούργια πρόταση της Google έρχεται από το Google Cultural Institute και σας προσκαλεί να ανακαλύψετε διαδικτυακά τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του 20ού και 21ου αιώνα και συγκεκριμένα από το 1905 έως το 2008.

Σαράντα δυο διαφορετικές εικονικές εκθέσεις συνδυάζουν φωτογραφίες, επεξηγητικά κείμενα, γραπτά ντοκουμέντα αλλά και βίντεο. Οι συλλογές που δημιουργήθηκαν με τη συνεργασία ιστορικών, επιμελητών και ειδικών καλύπτουν μέχρι στιγμής τα ιστορικά γεγονότα από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ της 2ης, τον Μάϊο του 68 στη Γαλλία, τον βίο του Στιβ Μπίκο ή του Νέλσον Μαντέλα και πολλά άλλα, χάρη στη συνεργασία του Ινστιτούτου με 12 φορείς σε όλο τον κόσμο. Η πλοήγηση γίνεται με έναν κέρσορα με τον οποίο μπορεί κανείς να επιλέξει το έτος που τον ενδιαφέρει και κατόπιν να περιπλανηθεί λεπτομερώς στα συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι εκθέσεις δεν έχουν εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα αλλά συνθέτουν μέσα από το διάσπαρτο υλικό μια σειρά από ιστορίες. Σαν να ήμασταν εκεί…

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.