Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Τα μιούζικαλ του Λονδίνου, της Νέα Υόρκης και του Αμβούργου

Έχετε ακούσει βέβαια την έκφραση «ο τουρισμός είναι η βαρειά βιομηχανία της χώρας μας«. Ή ήταν τέλος πάντων. Οι πολλές απεργίες, τόσο πριν την κρίση όσο και κατά την διάρκειά της, βομβαρδίζουν σταθερά αυτή την βιομηχανία και την προθυμία των ξένων να έρθουν να μας στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές μας είτε γιατί το θέλουν είτε γιατί έχουμε γίνει φτηνότερος ταξιδιωτικός προορισμός.

Σε κάποιες άλλες τουριστικές χώρες, πάντως, και συγκεκριμένα σε τρεις μεγάλες πόλεις, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Αμβούργο, ο τουρισμός, εσωτερικός ή εξωτερικός, είναι ευπρόσδεκτος και συνδυάζεται με τον χώρο του θεάματος και συγκεκριμένα των μιούζικαλ που γνωρίζουν αυτό τον καιρό μεγάλη άνθιση. Όχι μόνο εκείνα τα πασίγνωστα του Άντριου Λόϊντ Ουέμπερ «Εβίτα«, «Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Άστρο«, «Το φάντασμα της όπερας«, «Cats» και ούτω καθ’εξής, όχι μόνο «Οι άθλιοι» από το ομότιτλο βιβλίο του Βικτώρ Ουγκώ και η «Μις Σαϊγκόν«, όχι μόνο το «Mamma Mia» με τα τραγούδια των Abba αλλά και κάποια πολύ παιδικά όπως η «Μαίρη Πόππινς» και «Ο βασιλιάς των λιονταριών«.

Όποια και αν είναι η γνώμη σας για τα μιούζικαλ, υπάρχει πάρα πολύς κόσμος σ’όλη τη γη που θέλει να περάσει μερικές ώρες ακούγοντας ευχάριστα τραγούδια και παρακολουθώντας ένα υπερθέαμα με εντυπωσιακά χορευτικά νούμερα και σκηνικά εφφέ. Ας πάρουμε μια γεύση.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.