Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

O Σεντρίκ Πογιέ μεταμορφώνει το φλοιό του δέντρου!

Ο Cedric Pollet (Σεντρίκ Πογιέ) είναι βοτανολόγος και μηχανικός τοπίων. Το 1999 είναι 23 χρόνων και πάει στο Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία. Από αγάπη για τους κήπους αγγλικού τύπου αρχίζει και φωτογραφίζει την οργανωμένη φύση. Για καλή του τύχη, ο ταλαιπωρημένος κορμός μιας σεβάσμιας δρυός του ανοίγει τα μάτια σ’ έναν καινούργιο κόσμο…

Ο φλοιός δέντρου ήταν μια ανακάλυψη που θα άλλαζε την πορεία της ζωής του Πογιέ. Αποφάσισε να μελετήσει αυτό το παραμελήμένο θέμα και άρχισε να παρατηρεί το φλοιό του δέντρου απο διαφορετική οπτική γωνία. Ταξίδεψε σε καμμιά τριανταριά χώρες απο το 1999, εντοπίζοντας και φωτογραφίζοντας περίπου 500 είδη φυτών με αξιοσημείωτο φλοιό. Το αρχείο του περιλαμβάνει σήμερα πάνω απο 20 000 εικόνες με σχέδια και χρώματα απίθανα, μοναδικά και απόλυτα φυσικά.

Τα δύο βιβλία του θα σας μυήσουν επιστημονικά και καλλιτεχνικά σ’έναν απρόβλεπτο αλλά και προσιτό κόσμο.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.