Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Εν αρχή ην ο σπόρος

Το ντοκυμαντέρ που ακολουθεί είναι του Christophe Guyon και έχει στόχο να πληροφορήσει το ευρύ κοινό σχετικά με την εξωφρενική κατάσταση που κυριαρχεί γύρω από τους παραδοσιακούς σπόρους και πώς ο καταναλωτής είναι παγιδευμένος από τις πολυεθνικές που ελέγχουν τους σπόρους ανά τον κόσμο και άρα την τροφή του.

Στην ταινία, με ελληνικούς υποτίτλους, εμφανίζονται ο Jocelyn Moulin του κινήματος Kokopelli που δραστηριοπείται υπέρ της διάσωσης και διάχεισης παραδοσιακών σπόρων, η Blanche Magarinos Rey δικηγόρος του συλλόγου Kokopelli, ο Pierre Rabhi αγρότης, συγγραφέας που ίδρυσε το ϊδρυμα Fondation Pierre Rabhi υπέρ της ασφάλειας, της υγιεινής και της τροφικής αυτονομίας των πληθυσμών και τέλος ο Christian Vélot, μαχητικός βιολόγος σε θέματα ΓΜΟ και μέλος της διεθνούς κίνησης GRIIGEN που έφερε στο προσκήνιο την τοξικότητα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

 

Ευχαριστούμε την Έλενα Μ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.