Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει

Στο παρελθόν οι αδελφοί Ταβιάνι έφτιαξαν πολύ γνωστές ταινίες όπως «Πατέρας αφέντης». «Η νύχτα του Σαν Λορέντσο» και άλλες. Η πιο πρόσφατη δημιουργία τους ονομάζεται «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» και παρακολουθεί το ανέβασμα του περίφημου θεατρικού έργου του Σαίξπηρ «Ιούλιος Καίσαρ» από τους κρατουμένους μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας.

Η τέχνη είναι η πρώτη μορφή ελευθερίας,

γράφει το τρέϊλερ της ταινίας και ακολουθεί η παρουσίαση των φυλακισμένων και της ποινής τους, από 15 χρόνια μέχρι ισόβια.

Κατά παράξενο τρόπο, την εποχή που η ταινία εμφανίστηκε στους κινηματογράφους, οι εφημερίδες κατέγραψαν και μια άλλη σχετική είδηση. Μια ομάδα Ισπανών αρχαιολόγων ανακοίνωσε ότι εντόπισε το ακριβές σημείο όπου έγινε η δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα την 15η Μαρτίου (Μάρτιαι Ειδοί) του έτους 44 π.Χ. στο κέντρο της Ρώμης.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.