Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η Veruschka, τo Blow-up, ο κόσμος της μόδας και το body painting!

Η Veruschka ή αλλοιώς Κόμισσα Vera von Lehndorff-Steinhort, γεννήθηκε το 1939 στην Ανατολική Πρωσσία, στο Königsberg, το σημερινό Kaliningrad της Ρωσία, να διευκρινίσω όμως πως είναι Γερμανίδα. Ο πατέρας της συμμετείχε στην απόπειρα των υψηλόβαθμων αξιωματικών να δολοφονήσουν τον Χίτλερ  και εκτελέστηκε όταν η Βέρα ήταν 5 χρονών. Η υπόλοιπη οικογένεια στάλθηκε στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας μέχρι το τέλος του πολέμου. Η ζωή στο σχολείο δεν ήταν εύκολη για την Βερούσκα, όπως φαίνεται, αφού άλλαξε 13 φορές σχολείο!

Προτιμούσε να περπατάει στο δάσος ανάμεσα στα δέντρα, ευχόμενη να γίνει δέντρο η ίδια. Όταν έγινε 14 ετών, είχε ύψος 1.85 και νόμισε πως ήταν άσχημη. Σπουδάζει Τέχνη στο Αμβούργο και ύστερα στην Φλωρεντία όπου ενας φωτογράφος την ανακαλύπτει. Έτσι απλά γίνεται μοντέλο και φεύγει για Παρίσι και το 1961 για Νέα Υόρκη. Σύντομα θα γυρίσει στη Μονάχο . Έκτος απο τη δουλειά της σαν μοντέλο, εξασφάλισε μία πεντάλεπτη εμφάνιση στο cult έργο του Michelangelo Antonioni «Blow up» το 1966, σ’αυτήν που ψηφίστηκε ως η πιο σέξυ σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου και την έκανε γνωστή σ’όλον το κόσμο.

«Δεν νομίζω πως αυτή η σκηνή είναι τόσο σπουδαία,» λέει εκείνη. «Πήρε μεγάλες διαστάσεις αλλά ειλικρινά το γιατί είναι για μένα μυστήριο. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έγινα τόσο διάσημη μ’αυτή την ταινία«.

Συνεργάστηκε με τον Σαλβαντόρ Νταλί και με πολλά μεγάλα ονόματα της μόδας. Υπήρξε «φαν» και υποστηρίκτρια του bodypainting, της ζωγραφικής απ’ευθείας πάνω στο δέρμα. Δείτε την στο δικό της ιστότοπο.

Το 1975 αποχωρεί απο το κόσμο της μόδας με αφορμή τη διαφωνία που είχε με τη καινούργια διευθύντρια του Vogue η οποία ήθελε να της επιβάλλει ενα στύλ «bourgeois», κάτι που η Βέρα δεν το δέχτηκε. Απο τότε ασχολείται με τα δικά της έργα και πάντα με το bodypainting. Αραιά και πού η Βερούσκα εμφανίζεται ακόμα στην πασαρέλα. Ήταν καλεσμένη στο Melbourne Fashion Festival το 2000 στην Αυστραλία. Το 2010 πάλι περπάτησε για τον Giles Deacon στο πλαίσιο της London Fashion Week, είναι 71 χρονών και την ίδια χρονιά δανείζει τη φωνή της σε διάφορα κομμάτια μουσικής του άλμπουμ Mimikry από τους ANBB.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.