Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

H Anne Siems στη χώρα των θαυμάτων

 

Η δουλειά της Anne Siems σε μαγεύει με την πρώτη ματιά. Οι εικόνες της έχουν μια ιδιαίτερη ομορφιά – συνδυάζουν την ακρίβεια, τη λεπτομέρεια στο σκίτσο και στα χρώματα αλλά και το θέμα που αφήνει χώρο για την ιστορία, το παραμύθι και τη φαντασία. Απεικονίζουν συνήθως παιδικές μορφές μισές ανθρώπους, μισές ζώα, ντυμένες με διάφανα αιθέρια φορέματα και με κέρατα. Συνυπάρχουν σε αρμονία με μικρά άγρια ζώα. Απίθανοι συνδυασμοί  και αντικείμενα, βλέμματα ήρεμα να κοιτούν και να αναμοχλεύουν τον ψυχισμό του θεατή.

‘Ο, τι βλέπω, ακούω, αγγίζω, ζω ή ονειρεύομαι μπαίνει μέσα μου και εκφράζεται μέσα από την καλλιτεχνική μου δουλειά. Αγαπώ τα πρόσωπα, τα σώματα, τους κήπους, ανοιχτές εκτάσεις γης με μικρά δάση και χωράφια, παλαιά πράγματα που είχαν τη δικιά τους ζωή, ιστορίες και όλα τα μυθικά που συμπεριλαμβάνουν. Αυτό που ζωγραφίζω βρίσκει για αιτία μια διαίσθηση, κρυμμένη κάπου στα σωθικά. Τα στοιχεία που εμφανίζονται στη δουλειά μου με την πάροδο του χρόνου είναι εκεί επειδή έτσι νοιώθω ότι είναι το σωστό. Δεν έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό. Αυτό που βλέπετε είναι μια αφήγηση χωρίς τέλος, στην οποία σας προσκαλώ να μπείτε για να την συμπληρώσeτε ή να συνεχίσετε το δρόμο σας.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.