Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η καλλιτέχνιδα Βούλη Δριτσάκου συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αισιόδοξων Ιδεών

Όταν δημιουργώ μια εικόνα, μία ατμόσφαιρα, βασικός σκοπός μου είναι να προκαλέσω κατ’αρχήν την παύση του θεατή και την αποκοπή του από την αντικειμενική του πραγματικότητά και έπειτα την σκέψη και το συναίσθημά του. Επιθυμώ να ενεργοποιώ και ν’ ανακαλώ θετικά συναισθήματα. Και όταν παρουσιάζω έναν προβληματισμό μου, ακολούθως προτείνω μία λύση. Θεωρώ ότι η τέχνη οφείλει να προτείνει λύσεις.

 

Η Βούλη Δριτσάκου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και αποφοίτησε το 2008 από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου σπούδασε γλυπτική και φωτογραφία. Οι πιο πρόσφατες παρουσιάσεις της δουλειάς της είναι οι εξής:

* συμμετοχή στο λεύκωμα Φωνές στον Ελικώνα

* έκθεση Έκπληξη ΙV (Τεχνόπολη, Αθήνα) που θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον μήνα ενώ η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει τον Δεκέμβριο

* έκθεση κότα/ αυγό (Έκθεση Art Gallery, Κεφαλλονιά)

* συμμετοχή στο συμπόσιο Κάτι Συμβαίνει στην Πόλη (Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος)

* έκθεση 12α Καβάφεια (Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος)

* έκθεση 13+1 Δημιουργοί εκθέτουν για Μαθητές & Φίλους ΙΙ (Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά).

Επίσης τον περασμένο χρόνο ως εκπαιδευτικός κέρδισε με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό «Γαλλοφωνία 2012«, στην κατηγορία επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Για τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Αισόδοξων Ιδεών επέλεξε να δημιουργήσει πάνω στην πρόταση:

33

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΑΣ
Τα προσέχω, τα φροντίζω και αφιερώνω χρόνο και την ουσιαστική παρουσία μου σ’αυτά.
Θυμήσου. Μια ερώτηση παιδιού είναι η φωνή ενός κόσμου που ποθεί να βελτιωθεί.


Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.