Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Celebration Day – Led Zeppelin

Τους Led Zeppelin τους ξέρετε όλοι. Άσχετα με το αν σας αρέσει η κλασική μουσική ή η electronicα ή το hip hop, άσχετα με το αν είστε 58 ετών ή 30 ή 15, θα έχετε τουλάχιστον ακούσει το “Stairway to heaven”. Γιατί οι Led Zeppelin δεν είναι απλά ένα από τα γνωστότερα ροκ συγκροτήματα, είναι ένας από αυτούς που “έφτιαξαν” την μουσική που ακούμε σήμερα.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2007, οι Led Zeppelin είχαν δώσει μια συναυλία στο O2 Arena του Λονδίνου. Ήταν οι τρεις αρχικοί Led Zep, Jimmy Page, Robert Plant και John Paul Jones και στα ντραμς ο γιός του John Bonham, Jason. Επρόκειτο για συναυλία-φόρο τιμής στον φίλο τους Ahmet Ertegun, τον ιδρυτή της Atlantic Records. Διήρκεσε δυόμιση ώρες και καταγράφηκε από 16 κάμερες προκειμένου να κυκλοφορήσει σε DVD .O Page όμως αρνήθηκε να το αφήσει να βγει αμέσως στην κυκλοφορία πιστεύοντας ότι χρειαζόταν πολλή επεξεργασία. Τώρα λοιπόν , που όπως φαίνεται ήρθε η ώρα, στις 19 Νοεμβρίου του 2012 –σε λίγες μέρες δηλαδή- θα κυκλοφορήσει σε όλον τον κόσμο σε DVD, μια ταινία-συναυλία-ντοκυμαντέρ από εκείνη την εμφάνιση των Zeppelin πριν 5 χρόνια, με τίτλο “Celebration Day”. Όμως, ορισμένα θέατρα ανά τον κόσμο, έχουν πάρει ειδική άδεια να προβάλουν το Celebration Day λίγες ημέρες νωρίτερα. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι ένας από αυτούς τους προνομιούχους χώρους στην γη μας, όπου θα προβληθεί αυτό το ντοκυμαντέρ. Στις 16 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, με 16 αγαπημένα τραγούδια σε 124 λεπτά, στα οποία αν και μεγάλης πλέον ηλικίας, αποδεικνύουν την αξία, την δεξιοτεχνία και το μεγαλείο τους.

Προλάβετε τα εισιτήρια όσο ακόμα υπάρχουν και πείτε μου τις εντυπώσεις σας γιατί η μεγάλη μου κόρη έχει γενέθλια στις 16/11 και θα με πυροβολήσει αν την απατήσω με τους Led Zeppelin.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.