Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Βιβλιοθεραπεία | Συνταγογραφώντας λογοτεχνικές επιλογές (2)

-ΔΙΑΓΝΩΣΗ-

Η συντροφικότητα και οι τρόποι του σχετίζεσθαι

-(ΒΙΒΛΙΟ)ΘΕΡΑΠΕΙΑ-

Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο (Σ. Σίλβερσταϊν)

Ένα παραμύθι για μεγάλους που τονίζει την αξία της ψυχολογικής αυτονομίας και το μύθο του άλλου μισού. Μέσα από λιτή αφήγηση ο συγγραφέας καταφέρνει να αποτυπώσει την επίμονη αλλά μάταια προσπάθεια ενός κομματιού να γίνει ολόκληρο. Ο αγώνας του το φέρνει αντιμέτωπο με τη φωνή της αλήθειας. Το μεγάλο Ο έρχεται να του καθρεφτίσει τις παρερμηνείες και τους φόβους του ενθαρρύνοντάς το στην αλλαγή. Το κομμάτι κατορθώνει το στόχο του, αφού συνειδητοποιεί την προσωπική του δύναμη. Σταματά να επιδιώκει μια σχέση εξάρτησης. Στην τελική του πορεία συνειδητοποιεί την πραγματική του ανάγκη: να δημιουργεί ισότιμες σχέσεις όπου η συντροφικότητα θα διαδέχεται την αυτονομία.

– ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ –

Στο παραμύθι αυτό δεν χωρούν καθυστερήσεις.
Το τρίγωνο προσκαλεί τον αναγνώστη σε μια ρυθμική μέχρι τέλους ανάγνωση δείχνοντάς του το δρόμο της αυτονόμησης

Για περισσότερες  συνταγογραφήσεις, πληκτρολογήστε «βιβλιοθεραπεία» στο πεδίο αναζήτησης της σελίδας, ή κάν’τε κλικ στο #βιβλιοθεραπεία

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.