Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η καλλιτέχνιδα Μενεξιά Κοτσάνη συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αισιόδοξων Ιδεών

Αντλώ έμπνευση από την ζωή και τη φύση. Όλα ενώνονται, χρώματα, φιγούρες, κίνηση και φαντασία. Σχέδιο μόδας, κόσμημα, ζωγραφική, χειροτεχνία, είναι για μένα έναν και σημαίνουν δημιουργία. Η τέχνη με γεμίζει ενέργεια, με κάνει να ονειρεύομαι και να δοκιμάζω νέα ενδιαφέροντα μονοπάτια. Βρίσκω ότι η ζωή είναι τέχνη και η τέχνη φαντασία.

Η Μενεξιά Κοτσάνη αποφοίτησε το 2004 από την Ακαδημία θεατρικών κοστουμιών και μόδας της Ρώμης (Accademia di Costume e di Moda).

Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το σχέδιο μόδας και το styling αλλά και με άλλους τομείς που την εκφράζουν όπως η ζωγραφική, το κόσμημα και τα διάφορα είδη χειροτεχνίας.

Το 2005 συμμετείχε σε εκδήλωση στο Ζάππειο με την δημιουργία θεατρικών κοστουμιών και το 2006 σε επίδειξη μόδας στο »Hilton» με δύο δημιουργίες. Το 2008 παρακολούθησε σεμινάρια εικονογράφησης παιδικού βιβλίου στο »Μικρό Πολυτεχνείο» και έλαβε μέρος με δημιουργίες της διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Το 2010 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής στο »Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας» και στη συνέχεια συμμετείχε σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην Αθηναΐδα. Το 2012 έλαβε μέρος στο Bazaar »Belle Époque» με διάφορες χειροποίητες δημιουργίες και κοσμήματα και στο Bazaar »Handmade Dreams» (»Τεχνόπολις») με χειροποίητα ζωγραφιστά είδη, πίνακες μικρού μεγέθους, παιδικά φορέματα και πολλά άλλα.

Για τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Αισόδοξων Ιδεών επέλεξε να δημιουργήσει πάνω στην πρόταση:

5

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
Δίνω στο μέτρο που μπορώ και όπως μπορώ ελπίδα στους νέους, τους ωθώ και τους παροτρύνω να ονειρεύονται ξανά. Το δρόμο προς το όνειρο θα τον βρουν αν θέλουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.