Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Εικόνες επιστήμης (2): o Ρεντόν και τα αστροκύτταρα

Ένα καλειδοσκόπιο, ένα άνθος που ανοίγει, ένα ξημέρωμα που ξετυλίγεται, αποχρώσεις του ροζ διάστικτες με μπλε, η ροδοδάκτυλη Ηώς που τραγουδά ο Όμηρος. Κύτταρα γεννιούνται, τα αστροκύτταρα -γιατί έχουν σχήμα άστρων- και κατοικούν στον εγκέφαλό μας. Έναν εγκέφαλο που γεννάει μέσα μας το φως, τις σκιές και τα χρώματα. Έναν εγκέφαλο που δημιουργεί μέσα μας τον κόσμο, ο οποίος αναδύεται σαν ξημέρωμα και ποτέ δεν σβήνει καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Αναλογία σχημάτων και χρωμάτων με το έργο του Ρεντόν – Φαντασία – μια έκρηξη σε πορτοκαλί και μπλε σε σκούροχρωμο φόντο. Ένας ουρανός. Ο εγκέφαλος είναι εκτενέστερος απ’τον ουρανό λέει η ποιήτρια Έμιλυ Ντίκινσον. Και όταν μια μέρα ή μια νύχτα, ο ουρανός γίνει ξαφνικά ευρύτερος, τότε δεν είμαστε πια εν ζωή.

.

.

Πηγή: Universcience | Μετάφραση: Φαίδρα Σίμιτσεκ.

Για περισσότερες εικόνες επιστήμης, πληκτρoλογήστε «εικόνες επιστήμης» στο πεδίο αναζήτησης της ιστοσελίδας.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.