Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

O ζωγράφος Νίκος Οικονομίδης συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αισιόδοξων Ιδεών

Παρατηρώ λοιπόν ανθρώπους, ξεκινώντας από τον εαυτό μου, τους φίλους μου τους δικούς μου, τους γύρω μου, τον κόσμο όλο και προσπαθώ μέσω των έργων μου να αφηγηθώ κάποιες από τις ιστορίες τους, να «καταγράψω», ζωγραφίζοντας την ζωή τους, όπως εγώ νομίζω ότι είναι. Αυτή είναι η δική μου εκδοχή.

Και μου αρέσει πολύ όταν κάποιος αναγνωρίζει δικά του πράγματα στα έργα μου ή περιγράφει την δική του ιστορία, εντελώς αλλιώτικη απ’ότι έχω εγώ σκεφτεί… Αυτή είναι εξάλλου και η γοητεία της τέχνης.

Ο Νίκος Οικονομίδης γεννήθηκε το 1956 στο Νέο Φάληρο, Πειραιά, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στην Κυψέλη.  Σπούδασε ζωγραφική στο εργαστήρι του Γιώργου Βογιατζή και συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, αρχικά στο Μπρίστολ (Filton Technical College) και μετά στο Λονδίνο (Slade School of Fine Arts). Εργάστηκε στα κεραμικά με την Χριστίνα Μόραλη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και ειδικότερα στο Χαλάνδρι.

Οι ενότητες δουλειάς που έχει παρουσιάσει, μέχρι τώρα, βρίσκονται σε πολλαπλές συλλογικές αλλά και ατομικές εκθέσεις. Οι πιο πρόσφατες ατομικές εκθέσεις είναι: «΄Ανθρωποι στα όρια...» – «Χρυσόθεμις» , Χαλάνδρι (2010),  Η ομάδα της Α.Ε.Κ. – «ΠεριΤεχνών» , Αθήνα (2010),  «Επί – τραπέζια ΙΙ» – «Galerie Τheorema», Βρυξέλλες , Βέλγιο (2012),  «ΣΤΙΧΟΙ στο ΚΑΒΑΛΕΤΟ» – Βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» , Αθήνα (2012).

Τον Νοέμβριο του 1999 το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου τον τίμησε με μιά εκδήλωση – αναφορά στο εικαστικό του έργο. Τον Απρίλιο του 2010 με αφορμή την έκθεσή του στην Γκαλερί «Χρυσόθεμις» με τίτλο «΄Ανθρωποι στα όρια» έγινε εκδήλωση για το έργο του με ομιλητές την Βάσω Οικονομοπούλου και τον Γιάννη Εμίρη.

Έχει αναλάβει επίσης την εικονογράφηση πολλών βιβλίων, το σχεδιασμό σκηνικών και κοστούμιων για θεατρικές παραστάσεις, όπως και το σχεδιασμό εξωφύλλων βιβλίων. Τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τέχνης Οίστρος» το βιβλίο-λεύκωμα «Στίχοι στο καβαλέτο» με 117 έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από 117 ποιήματα 9 σύγχρονων Ελλήνων ποιητών.

Για τη συμμετοχή τoυ στο Φεστιβάλ Αισόδοξων Ιδεών επέλεξε να δημιουργήσει πάνω στην πρόταση:

18

ΔΕΝ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΙ
Δεν αγωνίζομαι ατομικά αλλά ομαδικά.
Μικρές πρωτοβουλίες αποδίδουν περισσότερο παρά μεμονωμένες προσπάθειες.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.