Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Foals –“Inhaler” (πέντε καταιγιστικά λεπτά που θα σας κόψουν την ανάσα!)

Yannis Philippakis κυρίες και κύριοι! Και η συναρπαστική παρέα του από την Οξφόρδη! Οι Foals (που έτσι κι αλλιώς αγαπάμε) όπως δεν τους έχετε ξανακούσει…heavy!

Και πάνω που κοντεύει να τελειώσει η χρονιά και σκέφτομαι «ε, εντάξει, δεν ακούσαμε και πολλά συγκλονιστικά πράγματα φέτος», εμφανίζεται αυτό το καινούργιο τραγούδι των Foals,( προαναγγέλoντας το καινούργιο τους –τρίτο- άλμπουμ “Holly Fire” που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2013). Με τις πρώτες νότες τρελαίνομαι. Αρχίζει ήσυχα κι ωραία, σαν τους Foals που ξέραμε και ξαφνικά ο Philippakis φωνάζει “Sticks and stones Don’t break my bones. I Make believe”. “Make believe” ακούγεται κι άλλες φορές στην πορεία του τραγουδιού κι η φωνή του Φιλιππάκη είναι εκρηκτική ειδικά την στιγμή που κραυγάζει “can’t get enough space”. Το τραγούδι έντονο, δυναμικό και χορευτικό, με industial-metal στοιχεία, με χορωδιακά φωνητικά , ατμοσφαιρική ενορχήστρωση, δυνατή κιθάρα με επαναλαμβανόμενες μουσικές φράσεις (riffs οι Foals;;) και …οι Foals είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Τα στάδια τους περιμένουν! Κι εμείς επίσης!

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.