Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Οι αδελφοί Σάουρα

Ο Αντόνιο και ο Κάρλος Σάουρα από την Αραγωνία της Ισπανίας είναι γνωστά ονόματα στον χώρο της τέχνης. Ο πρώτος ανήκε στο κίνημα του σουρρεαλισμού με το οποίο στη συνέχεια ήρθε σε ρήξη. Σαν ζωγράφος υπήρξε αυτοδίδακτος και βασίστηκε, ή μπορούμε να πούμε ότι «πάτησε» στην κυριολεξία επάνω σε μεγάλους Ισπανούς ζωγράφους προκειμένου να δημιουργήσει τα έργα του. Βλέπουμε στους πίνακές του την επιρροή του Μιρό, του Πικάσσο αλλά και του πολύ προγενέστερου Γκόγια. Τα σκοτεινά χρώματα και τα γεωγραφικά σχήματα είναι το στοιχείο του και συχνά εντυπωσιάζει το μέγεθος των έργων του.

Ο Αντόνιο Σάουρα που γεννήθηκε το 1930 και πέθανε το 1998 ασχολήθηκε προς το τέλος της ζωής του με την εικονογράφηση μιας έκδοσης του «Πινόκιο». Τα σκίτσα του για το γνωστό βιβλίο ξεχωρίζουν με την ευρηματικότητά τους και φεύγουν από τα καθιερωμένα.

Ο σκηνοθέτης Κάρλος Σάουρα γεννήθηκε το 1932 και είναι γνωστότερος στην Ελλάδα χάρη στις ταινίες του «Κάρμεν», «Η Άννα και οι λύκοι», «Ο Γκόγια στο Μπορντώ» και άλλες. Παρών σε όλα τα φεστιβάλ ποιοτικού κινηματογράφου, ο Σάουρα έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις αλλά έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του στην καταγραφή των φλαμένκο.

Από μητέρα πιανίστα, ήταν μάλλον λογικό τα δυο αδέλφια να έχουν έφεση προς την τέχνη.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.