Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Βιβλιοθεραπεία | Συνταγογραφώντας λογοτεχνικές επιλογές (6)

-ΔΙΑΓΝΩΣΗ-

Οι οικογενειακές σχέσεις, τα μυστικά σε μια οικογένεια, η προσωπική απελευθέρωση και η εναντίωση στις συμβάσεις.

-(ΒΙΒΛΙΟ)ΘΕΡΑΠΕΙΑ-

Τα χαστουκόψαρα (Λ. Χρηστίδης)

Το κείμενο στο βιβλίο αυτό έχει ροή που τρέχει. Η αφήγηση διαπερνά τις διαπροσωπικές σχέσεις καταλήγοντας στο οικογενειακό σύστημα. Στο τέλος η ροή φτάνει στο αποκορύφωμά της. Η σχέση πατέρα και γιου μπαίνει στο στόχαστρο. Τα αγωνιώδη ερωτήματα του γιου να εξηγήσει τη στάση του πατέρα μετατρέπονται από καυστικά χτυπήματα σε άγγιγμα κατανόησης. Οι επιλογές στη ζωή, η ελεύθερη βούληση, η υποκειμενική αλήθεια του καθενός και το ταξίδι της αναζήτησης είναι οι βασικοί ήρωες του βιβλίου.

– ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ –

2 κεφάλαια την ημέρα. Η καθημερινή και απλή γραφή διευκολύνουν την ανάγνωση. Τα τελευταία κεφάλαια προϋποθέτουν περισσότερη προσοχή. Εκεί κρύβεται η λύση στο γρίφο.

Για περισσότερες συνταγογραφήσεις, πληκτρoλογήστε «βιβλιοθεραπεία» στο πεδίο αναζήτησης της σελίδας, ή κάν’τε κλικ στο #βιβλιοθεραπεία

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.