Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μπορεί η εικονική πραγματικότητα να ελέγξει τον πόνο;

Ειδική στην τέχνη, στο ντιζάϊν και τους υπολογιστές, η καθηγήτρια Diane Gromala έχει ζήσει τον πόνο τα τελευταία 25 χρόνια. Δουλεύοντας με τις έννοιες του συνειδητού διαλογισμού -κατά τον οποίο ο ασθενής εστιάζει στον πόνο του προκειμένου να τον ελέγξει- η Dr. Gromala και η ομάδα της δημιούργησαν ένα πολύ δυνατό περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στους ασθενείς να αλληλεπιδρούν με τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις ώστε να μετριάζουν σημαντικά τα επίπεδα του πόνου.

Η κυρία Gromala έχει αναπτύξει επίσης την εικονική πραγματικότητα (VR) για ν’αντιμετωπίσει τις φοβίες, το άγχος, την νόσο του Parkinson καθώς και για να βοηθήσει παιδιά που κάνουν χημειοθεραπεία.

Είναι ιδρύτρια και διευθύντρια της Ερευνητικής Ομάδας «Μεταμορφώνοντας τον Πόνο«. Οι γιατροί που ασχολούνται με τον πόνο, οι ειδικοί των κομπιούτερ, οι νευροεπιστήμονες, οι ψυχοθεραπευτές, οι παραγωγοί των μέσων ενημέρωσης, οι σχεδιαστές και οι καλλιτέχνες, που αποτελούν αυτή την ομάδα, αναπτύσσουν νέα είδη τεχνολογίας για να βοηθήσουν 1 στους 5 -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- κατοίκους της Β. Αμερικής που πάσχουν από αυτή την “σιωπηρή επιδημία” που ονομάζεται χρόνιος πόνος.

Η τρέχουσα δουλειά της γύρω από την εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 20 νοσοκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.