Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ηλίθιοι τρόποι για να πεθάνει κανείς…

Μ’ένα ευχάριστο τραγουδάκι του οποίου η επωδός είναι ‘Ηλίθιοι τρόποι για να πεθάνει κανείς«, η εταιρεία του μετρό της Μελβούρνης παρουσιάζει μέσω κινουμένων σχεδίων τους κινδύνους που κρύβει καμμιά φορά η ανθρώπινη απερισκεψία. Ανάμεσα στις περιπτώσεις αναφέρεται φυσικά το να διασχίσει κανείς με το αυτοκίνητό του αφύλαχτες σιδηροδρομικές διαβάσεις, να περάσει ανάμεσα στις ράγες του σταθμού και να πλησιάσει πολύ κοντά στην άκρη της πλατφόρμας όταν έρχεται το μετρό.

Έρευνες σχετικά με τους θανάτους που οφείλονται σε ατυχήματα εντός του σπιτιού,  έδειξαν ότι οι πιο επιρρεπείς είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Για τα παιδιά μπορεί να αποβούν μοιραίοι οι χώροι του μπάνιου και της κουζίνας, τα απορρυπαντικά, τα φάρμακα που δεν είναι καλά φυλαγμένα, καρέκλες ή τραπέζια που ανατρέπονται, ακόμα και το κρυφτό που παίζουν με συνομηλίκους τους. Καμμιά φορά η κρυψώνα μπορεί να μην είναι η κατάλληλη. Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη εκπαίδευση γύρω από τους κινδύνους που επιφυλάσσει το σπίτι στους κατοίκους του.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.