Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο φωτογράφος Vincent Munier και η ονειρεμένη χειμωνιάτικη φύση

Ο Vincent Munier γεννήθηκε και μεγάλωσε στην βορειοανατολική Γαλλία, στην πανέμορφη ορεινή περιοχή των Vosges, όπου η φύση επιβάλλει την ομορφιά της και τις τέσσερις εποχές του χρόνου και δεν γίνεται παρά να σεβαστεί κανείς την γαλήνη του άγριου κόσμου. Μέσα απο το επάγγελμα του φωτογράφου, ο Βενσάν θα μοιραστεί με άλλους τις συγκινήσεις που του προκαλεί η φύση.

Τοπία και ζώα πάντα, αλλά με μία προτίμηση που έγινε εξειδίκευση στη χειμωνιάτικη και λευκή εικόνα. Το βιβλίο του Blanc Nature (2006) τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό.

To Wild Wonders of Europe

τον κάλεσε το 2009 να φωτογραφίσει τους μοσχοφόρους, κάποια βοοειδή της Νορβηγίας. Την ίδια χρονιά τον διάλεξε η Nikon

για να αναδείξει τις δυνατότητες της καινούργιας μηχανής της σε χαμηλό φωτισμό και γι αυτό το σκοπό, ο Βενσάν πέρασε δύο εβδομάδες στη Σκανδιναβία.

Είναι ο πρώτος φωτογράφος που βραβεύεται τρείς φορές με το Eric Hosking Award του BBC Wildlife Photographer of the Year.

Τυχαίο; Αποκλείεται!

Σχολιάστε το άρθρο

  • ΕλΠαπ

    Εξαιρετικές φωτογραφίες, πολύ καθαρό και ευαίσθητο βλεμμα. Ευχαριστούμε για τη γνωριμία με τον κο Munier!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.