Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Το πρώτο παραμύθι του Χ.Κ. Άντερσεν

Το πρώτο παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν για ένα κερί με υπαρξιακές ανησυχίες, ανακαλύφθηκε πρόσφατα από έναν Δανό ερευνητή στο Εθνικό Αρχείο της Κοπεγχάγης. Το παραμύθι είναι αφιερωμένο στην Madame Bunkeflod, μια οικογενειακή φίλη του συγγραφέα και πρέπει να γράφτηκε όταν ο Άντερσεν ήταν ακόμα μαθητής. Είναι σύντομο αλλά περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία των παραμυθιών που κατέστησαν τον Άντερσεν τόσο δημοφιλή και διάσημο. Μπορείτε να το διαβάσετε στα αγγλικά εδώ.

Πηγή

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.