Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Πολιτιστικές δραστηριότητες | «Στα χρόνια του μπαρμπα – Σπύρου»

spyros_vassiliou

To P&I συνεχίζει τις πολιτιστικές του δραστηριότητες με μια επίσκεψη στο Ατελιέ Σπύρου Βασιλείου, Γουέμπστερ 5α, Αθήνα,  το Σάββατο 09 Φεβρουαρίου,  16:00 μ.μ. με 18:00 μ.μ..

Το Ατελιέ Σπύρου Βασιλείου σε συνεργασία με τη Μουσειολόγο- Εκπαιδευτικό Πόπη Γεωργοπούλου εγκαινίασε πρόσφατα ένα πρόγραμμα διαδραστικής ερμηνευτικής προσέγγισης της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου. Με τίτλο «Στα χρόνια του μπαρμπα – Σπύρου», η ξενάγηση έχει στόχο τη γνωριμία τόσο με τον άνθρωπο όσο και με τον ζωγράφο Σπύρο Βασιλείου. Τα χρόνια στο Γαλαξείδι, ο ερχομός στην Αθήνα, τα πρώτα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών, η πορεία του στο θέατρο, η εποχή της ξυλογραφίας, κ.α. είναι μερικοί από τους σταθμούς, που θίγονται στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στο τέλος του προγράμματος προσφέρεται στο μπαλκόνι της οικίας ένας καφές με θέα την Ακρόπολη.

Παρακαλώ, δηλώστε συμμετοχή με ένα μέϊλ στο info[at]peopleandideas.gr το αργότερο έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Η είσοδος μαζί με τη ξενάγηση είναι 5 ευρώ.

#p&i_live

Σχολιάστε το άρθρο

 • Μίνα Καραγιάννη

  Καλησπέρα.
  Εξαιρετική ιδέα, ευχαριστούμε άνθρωποι και ιδέες!
  Ο Σ. Βασιλείου αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση ζωγράφου της εποχής. Προσωπικά μου αρέσει για το ρεαλισμό και τα τόσο χαρούμενα χρώματα, όπως αυτός ο πίνακας που επέλεξες.
  Επίσης να πω ότι η επίσκεψη στο σπίτι μιας προσωπικότητας (εδώ ζωγράφου) έχει επιπλέον πλεονεκτήματα από ένα μουσείο και διαφοροποιείται προς το θετικότερο.
  Άρα όσοι έχουν ένα είδος αλλεργίας με τα μουσεία σε αυτήν περίπτωση δεν θα έχουν συμπτώματα.
  Καλή αντάμωση λοιπόν.

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

   Ναι, καλή αντάμωση. Το πλεονέκτημα που υπογραμμίζεις είναι σημαντικό. Σκεφτήκαμε επίσης να κάνουμε διαδραστικές και τις μέρες πριν την επίσκεψη μέσα από τη σελίδα του φ/β. Museum2.0 :-). Για να δούμε πως θα πάει το πείραμα.

  • Φαίδρα Σίμιτσεκ

   Που να δεις την επόμενη κίνηση μας, αυτή και θα είναι πειραματισμός 🙂

 • Pingback: Όνειρο ή πραγματικότητα; — People & Ideas

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.