Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Επειδή υπάρχουν περισσότερες λύσεις από ότι προβλήματα! (1)

Vinegar w/ bicarbonate

Εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη με πρακτικές και δοκιμασμένες προτάσεις που δεν κοστίζουν πολλά για να αλλάξετε, να κάνετε οικονομία και να συντηρήσετε τον πλανήτη, την υγεία και την τσέπη σας.

Ξεκινάμε με το καθαρό ξύδι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μαλακτικό στο πλυντήριο ρούχων αντί του μαλακτικού, χωρίς βεβαίως να υπάρχει μυρωδιά ξυδιού στα πλυμένα ρούχα. Το ξύδι δεσμεύει το ασβέστιο που είναι στο νερό σε διαφορετικά ποσοστά ανάλογα με την περιοχή και σκληραίνει τα ρούχα. Χρησιμοποιώντας το συμβάλλετε επίσης και στη συντήρηση του πλυντηρίου σας καθώς μειώνεται η εναπόθεση αλάτων στις σωληνώσεις του. Όμως το καθαρό ξύδι φθείρει μακροχρόνια τα λάστιχα (π.χ. των εσωρρούχων).

Σας προτείνουμε λοιπόν να αυξήσουμε την μαλακτική δράση του ξυδιού μειώνοντας παράλληλα τη συγκέντρωσή του με το εξής κόλπο: προσθέτοντας διττανθρακική σόδα (κοινή σόδα ζαχαροπλαστικής).

Συστατικά:

  • 300 ml ξύδι στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε δυο μεγάλες κουταλιές αποξηραμένη λεβάντα και να αφήσετε το μείγμα να καθήσει για 2-3 βδομάδες πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • 2 κουταλιές της σούπας σόδα
  • 500 ml νερό
  • 30 σταγόνες από αιθέριο έλαιο αν το ξύδι σας δεν είναι αρωματισμένο

Διαδικασία:

Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπιτόνι και ανακατέψτε μαλακά καθώς το μείγμα αφρίζει στην αρχή (άνευ κινδύνου). Είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε στην ίδια αναλογία με το κλασσικό μαλακτικό.

 Πηγή

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.