Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ο Βάγκνερ στο διαδίκτυο

Composer_Richard_Wagner

Αν σας αρέσει η μουσική του Βάγκνερ και θα θέλατε κατά κάποιο τρόπο να νοιώσετε ότι παρευρίσκεστε στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψετε μέχρι το Μπαϋρόϋτ. Στο διαδίκτυο υπάρχει ένα πολύ καλό σάϊτ  στο οποίο μπορείτε να βρείτε διάφορες πληροφορίες για τον μεγάλο αυτό συνθέτη που άλλοι θεωρούν διάνοια ενώ άλλοι βρίσκουν τις όπερές του αφόρητα σχοινοτενείς.

Τα επικά του έργα που για διάφορους λόγους σχετίσθηκαν και με τον ναζισμό, βρίθουν από θρύλους ιπποτών και βασιλιάδων του Μεσαίωνα. Ο θεατής που αποφασίζει να παρακολουθήσει κάποιο από αυτά πρέπει να προετοιμαστεί για ένα θέαμα που διαρκεί αρκετές ώρες.

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Stephen Fry, λάτρης της μουσικής του Βάγκνερ, δημιούργησε έναν ιστότοπο για να διαφημίσει το ντοκυμανταίρ του «Ο Βάγκνερ κι εγώ». Μέσω αυτού επιχειρεί να μας ξεναγήσει στον μοναδικό και απαιτητικό κόσμο του Γερμανού συνθέτη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε ν’ακούσετε μια παλιά ηχογράφηση της διάσημης άριας του Λόενγκριν

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.