Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Καρναβάλι

79810bba

Οι Απόκριες, το Καρναβάλι, οι παρεξηγήσεις πίσω απ’τις μάσκες, έχουν εμπνεύσει πολλούς θεατρικούς συγγραφείς αλλά και συνθέτες, όπως ο Γιόχαν Στράους. Στις δυο υπέροχες οπερέτες του «Νυχτερίδα» και «Μια νύχτα στη Βενετία» συναντάμε μυστηριώδεις, γοητευτικές γυναίκες που κρύβονται πίσω από μάσκες για να απατήσουν τον σύζυγό τους ή, αντίθετα, για να τον πιάσουν στα πράσα με μια άλλη γυναίκα. Στη «Νυχτερίδα» η μεταμφιεσμένη κυρία που έρχεται στον χορό του πρίγκηπα Ορλόφσκυ είναι η Ροζαλίντε. Τον ρόλο, στο βίντεο που ακολουθεί, ερμηνεύει η Κίρι Τε Κανάουα:

Και ένα απόσπασμα από την πολύ ευχάριστη οπερέτα «Μια νύχτα στη Βενετία»:

Σχολιάστε το άρθρο

  • Λητώ Σεϊζάνη

    Η λέξη καρναβάλι αντιστοιχεί στην ελληνική Απόκρεως, δηλαδή αποχή από του κρέατος και προέρχεται από το λατινικό Carnem levare.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.