Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Bat For Lashes – “Lilies”

Bat_for_Lashes

“Lilies” είναι ο τίτλος του τραγουδιού που ανοίγει το περσινό (2012) άλμπουμ “The Haunted man” της Bat For Lashes. Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν πέρσι και από το οποίο έχουν ήδη βγεί κάποια singles και video clips (“Laura”, “All Your Gold”, “A Wall”).  Στις 21 Φεβρουαρίου βγήκε στην κυκλοφορία και το βίντεο του “Lilies” που είναι μια υπέροχη μπαλάντα, στο γνωστό indie-dream pop στυλ της Natasha Khan (το πραγματικό όνομα της). Το έχει σκηνοθετήσει ο Peter Slutzka και είναι από αυτές τις ταινιούλες εκείνες που κάνουν ένα τραγούδι ακόμα πιο όμορφο και πιο εντυπωσιακό από ότι είναι.

Το τραγούδι είναι μια προσευχή. Παρακαλά να βρει έναν σκοπό, μια έμπνευση σε μια στιγμή που αισθανόταν άδεια (όπως η ίδια έχει πει βασανίστηκε αρκετόν καιρό από έλλειψη έμπνευσης) και ξαφνικά το άρωμα των λουλουδιών της έδωσε ενέργεια και ιδέες και καθώς τελειώνει το τραγούδι φωνάζει, “thank God I’m alive!” ξανά και ξανά και δυνατά! Και στο βίντεο η Natasha παλεύει μέσα σ’ένα σκοτεινό και ιδιότροπο τοπίο,με κάτι περίεργα,σχεδόν παιδικά, κουκλάκια-τερατάκια με μάλλον σκούρα χρώματα που βγαίνουν από μέσα της. Κι όμως η ατμόσφαιρα κι η αίσθηση που παίρνουμε είναι φαντασιώδης και παιχνιδιάρικη. Και καθώς τελειώνει το βίντεο, η ατμόσφαιρα ελαφραίνει, καταλήγοντας στο αισιόδοξο αγκάλιασμα της Natasha με τα τέρατα.

Μουσική, στίχοι, εικόνα σε ένα τέλειο συνδυασμό!

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.