Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Trade School Athens (TSA): μια νέα πρωτοβουλία υπέρ της ελεύθερης μάθησης

logo_TSA_blue_610

Τη ∆ευτέρα 11 Μαρτίου 2013 ξεκινά στην Αθήνα μια νέα πρωτοβουλία υπέρ της ελεύθερης μάθησης. Το Trade School Athens (TSA) είναι ένα ανεξάρτητο, αυτο-οργανωμένο σχολείο που βασίζεται στη ανταλλαγή και όχι στο χρήμα. Ανοικτό σε όλους, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος.

Το TSA βασίζεται στη φιλοσοφία ότι όλοι έχουν κάτι να διδάξουν, είτε αυτό σχετίζεται με ακαδημαϊκές σπουδές, είτε με προσωπική έρευνα, ικανότητες, δεξιότητες ή πρακτική εμπειρία. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει την ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και να ενισχύσει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.

Η δήλωση των προτεινόμενων μαθημάτων και συμμετοχής σε αυτά γίνεται διαδικτυακά. Οι μαθητές συμφωνούν να φέρουν στο μάθημα ένα από τα αντικείμενα που έχει ζητήσει ο δάσκαλος ως αντάλλαγμα.

Η ιδέα για την υλοποίηση του πρώτου Trade School ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 2010. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 30 σχολεία σε διάφορες πόλεις του κόσμου. ∆είτε περισσότερα στο tradeschool.coop.

∆ηλώστε συμμετοχή για να διδάξετε ή να παρακολουθήσετε ένα μάθημα στο tradeschool.coop/athens και να επωφεληθείτε από τη δυναμική της προσφοράς, της συμμετοχής και της ανταλλαγής!

______________________________________________________________________________________________________________

H διοργάνωση και η λειτουργία του TSA ξεκινούν με την υποστήριξη του peopleandideas.gr και του frameout.gr, σε συνεργασία με το Trade School New York.

Το loft2work προσφέρει δωρεάν τις εγκαταστάσεις του για την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Χορηγοί επικοινωνίας:      loft2work      –         Καλά Νέα      –     People & Ideas

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.