Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

O φωτογράφος Edward Quinn

by_Edward_Quinn

Ο Έντουαρντ Κουίν (Edward Quinn -1920-1997) γεννήθηκε στην Ιρλανδία. Έζησε και εργάστηκε ως φωτογράφος από τη δεκαετία του 1950, στην Κυανή Ακτή, κατά τη διάρκεια της «χρυσής δεκαετίας του πενήντα» («Golden fifties») στην παιδική χαρά των προσωπικοτήτων από τον κόσμο της show biz, της τέχνης και των επιχειρήσεων.

Οι πλούσιοι και οι επώνυμοι πήγαιναν στη Γαλλική Ριβιέρα για να χαλαρώσουν. Οι αστέρες του κινηματογράφου ήξεραν πόσο σημαντική είναι η εκτός οθόνης εικόνα τους και ο Quinn ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, τραβώντας αυθόρμητες φωτογραφίες που συγκρατούσαν τη γοητεία, την λεπτότητα και την κομψότητα τους.

Steve_Mc_Queen

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που φωτογράφισε βρίσκουμε ονόματα όπως των Grace Kelly, Brigitte Bardot, Marlon Brando, Sophia Loren, Aριστοτέλη Ωνάση, Maria Callas, Winston Churchill, κ.τ.λ.

Brigitte_Bardot_dressing_room_1956_by_Edward_Quinn

Το 1951 σημαδεύεται από την πρώτη του συνάντηση με τον Pablo Picasso και την αρχή μίας φιλίας που θα κρατήσει μέχρι τον θάνατο του Πικάσο το 1973. Η γνωριμία αυτή θα επηρεάσει την συνέχεια του έργου του Κουίν, ο οποίος έγραψε βιβλία και γύρισε ταινίες με τον φίλο του ως κεντρικό θέμα.

Picasso_by_Edward_Quinn

Την δεκαετία του 1960 ο Κουίν συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του πάνω σε καλλιτέχνες όπως Max Ernst, Alexander Calder, Francis Bacon, Salvador Dalí, Graham Sutherland και David Hockney.

Μία άλλη φιλία σαν εκείνη με τον Πικάσο τον δένει με τον Georg Baselitz στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Από το 1992 έζησε κοντά στη Ζυρίχη με την συζυγό του Γκρετ, η οποία διαχειρίζεται σήμερα το μεγάλο αρχείο φωτογραφιών που άφησε πίσω του ο Edward Quinn.

Μας άφησε επίσης δύο βιβλία με εικόνες γεμάτες λάμψη μίας ξεπερασμένης εποχής «Stars and cars of the 50’s» και «Riviera Cocktails«.

Delon_Fonda_by_Edward_Quinn

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.