Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

The Big Internet Museum

big_internet_museum

To Ίντερνετ απέκτησε πλέον το μουσείο του. Το Big Internet Museum είναι μια διαδικτυακή και μόνο πλατφόρμα που επιχειρεί να καταγράψει την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών. Η ιδέα είναι τριών φίλων Ολλανδών από τον χώρο της διαφήμισης. Στη διάρκεια ενός μποτιλιαρίσματος, καθώς συζητούσαν για την ταχύτητα της εξέλιξης των νέων τεχνολογιών, συνειδητοποίησαν ότι κάθε βήμα ξεχνιέται καθώς εμφανίζεται ένα καινούργιο: για παράδειγμα οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πια τι είναι μια σύνδεση dial-up με τους χαρακτηριστικούς ενοχλητικούς ήχους της.

The_Big_Internet_Museum_2

Το εικονικό μουσείο που σχεδίασαν για να δημιουργήσουν μνήμη, έχει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός υπαρκτού κλασσικού μουσείου, με διαφόρων θεμάτων πτέρυγες, μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις ενώ επί πλέον έχει όλα τα προτερήματα που προσφέρει το διαδίκτυο. Είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα και προσκαλεί τον επισκέπτη να προτείνει κάποιο έκθεμα και να γίνει επιμελητής ψηφίζοντας για το τι μπορεί να μπει στην περιοδική έκθεση.

Περιηγηθείτε και θα μάθετε πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία του διαδικτύου λόγου χάριν, για την εξέλιξη της τεχνολογίας, των κοινωνικών δικτύων, για τα βίντεο παιχνίδια, για το τι είναι τα memes και πώς εμφανίστηκε το istagram. Nα σημειώσουμε ότι ο πατέρας του διαδικτύου είναι ένας Βέλγος, ο Paul Otlet, δικαστικός και βιβλιοθηκονόμος, ο οποίος το 1934 είχε πρώτος την ιδέα μιας παγκόσμιας βιβλιοθήκης την οποία ο καθένας θα μπορούσε να συμβουλευτεί μέσω των τηλεπικοινωνιών και των συχνοτήτων ραδιοφώνου. Ήταν οραματιστής, που δεν αναγνωρίστηκε στην εποχή του αλλά πέθανε φτωχός και μόνος. Το έργο του ανακαλύφθηκε και αξιοποιήθηκε πολύ αργότερα.

Το Big Internet Museum συνάντησε επιτυχία με 13.000 επισκέπτες στα εγκαίνια πέρυσι το Δεκέμβριο. Κάντε του δωρεά ένα τουίτ αν σας αρέσει!

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.