Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Το Ίντερνετ των πραγμάτων

Internet_of_Things

Τον περασμένο αιώνα και ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες δημιουργήθηκε ένας τεράστιος όγκος από δεδομένα που διαμορφώνουν το λεγόμενο «Ίντερνετ των πραγμάτων». Τα φανάρια στους δρόμους, οι αισθητήρες στα μηχανήματα ιατροβιολογικού εργαστηρίου, τα κινητά, οι θερμοστάτες των τραίνων κ.τ.λ. είναι μερικά από αυτά τα αντικείμενα με κοινό χαρακτηριστικό το ότι είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά και στέλνουν ανά πάσα στιγμή δεδομένα σε συστήματα ΙΤ προς καταγραφή και ανάλυση.

Είναι επίσης μέρος των φυσικών αντικειμένων που περιλαμβάνει ο πλανήτης: μαζί με τα φυσικά συστήματα και τα ανθρώπινα δίκτυα παρήγαγαν ανέκαθεν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που δεν μπορούσαμε να ακούσουμε, να δούμε ούτε κάν να εντοπίσουμε.

Σήμερα τα πράγματα είναι αλλιώς εφόσον όλο και περισσότερα στοιχεία από τα αντικείμενα και τα συστήματα του πλανήτη διαθέτουν επεξεργαστή και έχουμε πρόσβαση στην πληθώρα των δεδομένων που παράγονται . Το Ίντερνετ των πραγμάτων που δημιουργήθηκε είναι σαν ένα κεντρικό νευρικό σύστημα που σταδιακά απέκτησε οντότητα, χαρακτηριστικά και μια δική του εξυπνάδα…

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.