Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Trade School Athens | Πρόγραμμα Μαρτίου

trade_school_athens_1

To πρώτο μάθημα του Trade School Athens πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 με μεγάλη προσέλευση και σε πολύ ευχάριστο κλίμα. Αφού οι συμμετέχοντες έδωσαν τα ανταλλάγματα που είχαν συμφωνήσει να φέρουν, το μάθημα ξεκίνησε και μέσα σε ένα δίωρο ο Μανώλης Πολυχρονίδης μας έδωσε χρήσιμες και διαφωτιστικές συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσουμε το φόβο που προκαλεί η δημόσια ομιλία.

trade_school_athens_3

Trade_School_Athens_2

Το πρόγραμμα μαθημάτων για το μήνα Μάρτιο έχει ως εξής:

Πέμπτη 28 Μαρτίου, 18.00-20.00 | Πρώτα βήματα στο πλέξιμο

Ένα μάθημα για αρχάριες/ους στο οποίο θα μάθετε βασικές πλέξεις, αρκετές όμως για να φτιάξετε απλά πράγματα όπως ένα κασκόλ, μια καζάκα, μια κουβέρτα κ.τ.λ.. Προϋπόθεση για να συμμετάσχετε είναι να φέρετε ένα κουβάρι μαλλί της ποιότητας και του χρώματος της αρεσκείας σας και ένα ζευγάρι βελόνες πλεξίματος # 4. Η δασκάλα, κα Ελένη Χατζηγιαννίδου θα φέρει έργα που πραγματοποίησε με αυτές τις απλές πλέξεις για να εμπνευστείτε.

Παρασκευή 29 Μαρτίου, 18.00-20.00 | Επικοινωνία δίχως βία: με έμφαση στην αποφυγή σωματικής τιμωρίας από τον/την ενήλικα στο παιδί

Μία εισήγηση / εργαστήριο που απευθύνεται σε ενήλικες που φροντίζουν ή δουλεύουν με παιδιά και αναζητούν τρόπους επικοινωνίας και διαπαιδαγώγησής τους.

Στόχοι της συνάντησης είναι (1) η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο θέμα και (2) η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και του ρόλου των εκπαιδευτικών.

Οι εισηγήτριες Ελένη Τζίκου και Μαρία Τσαλματζά θα ξεκινήσουν το μάθημα με μια εισήγηση στο θέμα, στην οποία θα ακολουθήσει μια βιωματική προσέγγιση (π.χ. δουλειά σε υπο-ομάδες, αναγνωρίζω τη βία, μιλάω για τους στόχους που έχω στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών που φροντίζω), που θα ολοκληρωθεί με μια συζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στα τμήματα πατήστε εδώ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Trade School Athens είναι μια πρωτοβουλία υπέρ της ελεύθερης μάθησης και της ανταλλαγής, έρχεται στην Ελλάδα από το peopleandideas.gr και το frameout.gr, σε συνεργασία με το Trade School New York και φιλοξενείται στο χώρο του Loft2work, Ιερά Οδός 38.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.