Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Οι μετρήσεις, τα νούμερα και οι μύθοι

Rosling_Hans_2

O καθηγητής δημόσιας υγείας Hans Rosling είναι ειδικός στο να παρουσιάζει με εξαιρετικά εύγλωττο και κατανοητό τρόπο σύνθετα δεδομένα. Τον έχουμε αναφέρει στο παρελθόν σε μια παρουσίαση σχετική με το προσδόκιμο ζωής και το εισόδημα τα τελευταία 200 χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο βίντεο του 2012 που ακολουθεί εξετάζει την παιδική θνησιμότητα και συγκρίνει τις αναπτυσσόμενες και τις ανεπτυγμένες χώρες. Εστιάζει ιδιαίτερα στο παράδειγμα της Αιθιοπίας και μέσα από δεδομένα των τελευταίων σαράντα ετών μας αποδεικνύει ότι η παιδική θνησιμότητα δεν υφίσταται όπως είμαστε πεπεισμένοι. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να αποτελέσει οριστικό παρελθόν έως το 2030.

Αξίζει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του που συγκεντρώνει εντυπωσιακά γραφήματα σχετικά με καίρια ζητήματα της εποχής μας. Θα πειστείτε σίγουρα ότι

μόνο μέσα από μετρήσεις μπορούμε να περάσουμε επιτυχώς τον ποταμό των μύθων.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.