Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η ζωή σε μια πόλη γεμάτη λάθη

city_full_of_errors

Η ζωή σε μια πόλη γεμάτη λάθη είναι μια σειρά διαδικτυακών ντοκυμανταίρ: City of Errors λέγεται μια πλατφόρμα διαφόρων μέσων που προάγει την ευθύνη και δέσμευση απέναντι στην κοινωνία. Κάθε επεισόδιο της σειράς είναι ένα Λάθος.

Λάθος #6 [Άγχος]. Αναφέρεται στις λιγοστές οάσεις των πόλεων όπου το άγχος, ο θόρυβος και η πίεση αποσιωπούνται. Τις χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ για να νοιώσουμε ότι είμαστε άνθρωποι.

Λάθος #5 [Απομόνωση]. Εδώ γίνεται λόγος για την σημασία του να είναι κανείς ενεργός πολίτης και σε αλληλεγγύη με τους άλλους, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς. Είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε τη ζεστασιά στις πόλεις και ανάμεσά μας.

 

Λάθος #4 [Αγένεια]. Όταν ζούμε σε μια μεγάλη πόλη, ξεχνάμε να συμπεριφερθούμε ο ένας στον άλλον με καλό τρόπο, να κάνουμε απλά πράγματα όπως να χαμογελάσουμε ή να πούμε έναν καλό λόγο, να δείξουμε συμπόνοια και όχι οίκτο.

Λάθος #3 [Αδιαφορία]. Το να ενδιαφερόμαστε για πράγματα που δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας, το να προστατεύουμε όσους έχουν ανάγκη, ανθρώπους ή ζώα, δεν είναι πάντα εύκολο.

 

Λάθος #2 [Αναισθησία]. Tο να είσαι ευαίσθητος για ό,τι σε περιτριγυρίζει δεν αποτελεί αδυναμία, ειδικά αν θέλεις να ζεις σε ανθρώπινες πόλεις και όχι σε φυλακές.

 

Λάθος #1 [Έλλειψη αλληλεγγύης].

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.