Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

O μαγευτικός κλασσικός ινδικός χορός bharata natyam

Bharatanatyam_2

Το bharata natyam κατάγεται απ’ τη Νότια Ινδία και θεωρείται μια από τις αρχαιότερες μορφές του κλασσικού ινδικού χορού. Συνδυάζει τις υπέροχες στάσεις του σώματος, παρμένες από αρχαία αγάλματα με την ρυθμική ποικιλομορφία των χτυπημάτων των ποδιών και την εκφραστικότητα των χεριών και των βλεμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της πανάρχαιας ιστορίας της ερμηνευόταν αποκλειστικά στους ινδουιστικούς ναούς από χορεύτριες ιέρειες ταγμένες σ’αυτήν την τέχνη και στους θεούς. Σήμερα, ο χορός αυτός βγήκε από τους ναούς και ανέβηκε επί σκηνής όπου ερμηνεύεται κυρίως σόλο μετά από μια επίπονη και μακρόχρονη εξάσκηση. Διδάσκεται κυρίως σε κορίτσια και καμιά φορά σε αγόρια.

Η χορογραφία αποτελείται από 6 μέρη σε μια σειρά αυστηρά προσδιορισμένη απ’ την παράδοση. Η χορεύτρια ακολουθεί κανόνες για να συνθέσει τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις όλου του σώματος και να αφηγηθεί ποιητικούς ύμνους στους θεούς, στην αγάπη, στον έρωτα, στην συμπαντική αρμονία.

Στα πλαίσια του Trade School Athens, η πολυτάλαντη χορεύτρια και χορογράφος Μάτα Μάρρα θα διδάξει σ’ένα δίωρο μάθημα την ερχόμενη Πέμπτη 4 Απριλίου τη βασική στάση σώματος, τις πρώτες ασκήσεις, τους βασικούς ρυθμούς και τη γλώσσα των χεριών. Θα μπορέσουμε έτσι να εκφράσουμε με το σώμα, το πρόσωπο και το βλέμμα μας ιστορίες από την ινδική μυθολογία και να γνωρίσουμε μια διαφορετική και μαγευτική παράδοση.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε τη διεύθυνση του Trade School Athens

bharatanatyam

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.