Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Πώς να ξεφύγετε από το CSI, Miami!

anonymous2_detail_em

Έχουμε αναφερθεί μέσα από μια πρωτότυπη έκθεση στα ζητήματα γενετικού ντετερμινισμού και στις μελλοντικές δυνατότητες παρακολούθησης ενός κράτους ή μιας επιχείρησης (δείτε εδώ, εδώ και εδώ), αλλά και στα όρια λάθους των τεστ DNA και στο τί μπορεί να σημαίνει στο προσεχές μέλλον η πρόσβαση των εργοδοτών και των ασφαλιστών στα γενετικά δεδομένα μας. Ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι να αγνοεί κανείς αυτούς τους προβληματισμούς και να προσποιείται ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν θα θέσει τέτοια ζητήματα. Ή μπορεί κανείς να αντιδράσει και να προσπαθήσει να αμυνθεί με ποικίλους τρόπους. Το ακόλουθο βίντεο με τίτλο «Πώς να παραμείνουμε ανώνυμοι στην εποχή του DNA», επιχειρεί το τελευταίο μεταξύ σοβαρού και αστείου. Είναι μια πρωτοβουλία των καλλιτεχνών Heather Dewey-Hagborg, Adam Harvey, Aurelia Moser και Allison Burtch για το Art Hack Day.

Σε τέσσερα λεπτά οι δυο πρωταγωνίστριες δείχνουν πώς αποκρύπτουν το δικό τους DNA επιμολύνοντάς το με το DNA κάποιου άλλου. Μπερδεύουν επιμελώς τη γενετική ταυτοποίηση που μπορεί να προκύψει από μια τρίχα, από υπολείμματα κραγιόν, νύχια, ματοτσίνορα.

Μια γεύση των μελλοντικών τρόπων που θα χρησιμοποιούμε για να εξαπατάμε επιτυχώς την τεχνολογία;

anonymous3_detail_em

Πηγή

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.