Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

David Bowie – “The Next Day”

david_bowie

«Η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά πράγματα». Τo έχετε ακούσει κι εσείς το ρητό, βέβαια. Άρχισα να αισθάνομαι κι εγώ την αλήθεια του βγαίνοντας προ ημερών από το στούντιο ραδιοφωνικού σταθμού, κρατώντας στο χέρι μου ένα «μικρό» δώρο τους. Ναι, ένα κουτάκι 15×13, το τελευταίο CD του David Bowie ήταν δικό μου και με ενθουσιασμό οκτάχρονου, έτρεξα στο αυτοκίνητο να το βάλω να παίξει. Στήριξα επιμελώς το εξώφυλλο στο ταμπλώ του Mitsubishi μου, ούτως ώστε να βλέπω τους τίτλους και ξεκίνησα για το σπίτι μου, βυθισμένη στους ήχους του Bowie. Aυτό είναι η ευτυχία αγαπητοί μου! Aυτό…να έχεις δικό σου μόλις κυκλοφόρησε το “The Next Day” και να διαπιστώνεις τραγούδι προς τραγούδι τον λόγο που όλα, μα όλα τα μουσικά έντυπα και sites μιλούν γι’αυτό.

Το μαυρόασπρο εξώφυλλο παραπέμπει στο “Heroes”. Δηλαδή όχι απλά παραπέμπει, είναι το ίδιο εξώφυλλο με ένα λευκό τετράγωνο στο –τότε – πρόσωπο του Bowie να γράφει “The Next Day”. Ο παραγωγός είναι ο παλιός καλός Tony Visconti, συνεργάτης του Bowie από το 1969. Πρώτο τραγούδι “The Next Day”. Η φωνή του γερασμένη…αλλά τα βγάζει πέρα μια χαρά όποτε χρειάζεται. Funky ήχος και στίχοι που ξεκαθαρίζουν εξ αρχής τα πράγματα “Here am I Not quite dying …And the next day And another day”, για να βάλει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν βαριά άρρωστο. Το “Where are we now?” το πρώτο κομμάτι που κυκλοφόρησε σαν single για να μας «ξεγελάσει» με τον αργό ατμοσφαιρικό ρυθμό του (αφού τα περισσότερα του δίσκου ροκάρουν για τα καλά). Επίσης μπαλάντα είναι και το το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ το“Heat”, που μας γυρίζει πίσω στο ένδοξο παρελθόν του “Space Oddity”. Ένα υπέροχο μπλουζ – ροκ είναι τo “Dirty Boys”με ένα σόλο σαξόφωνο μέσα

κι ακόμα πιο ροκ το “If you can see me”. Από τα καλύτερα στο άλμπουμ, το ψυχεδελικό ποπ “Valentine’s Day”

και το (δεύτερο single) “The stars are out tonight”μια ζωηρή ροκιά με ένα αντάξιό του σε φρεσκάδα και δύναμη βίντεο κλιπ.

Κι άν έχετε κέφι για χορό, βάλτε δυνατά το “Dancing Out In Space”.

Όπως είπα και πριν το CD αυτό μας προσφέρει στιγμές ευτυχίας. Όχι γιατί είναι το καλύτερο άλμπουμ του Bowie, γιατί βέβαια δεν είναι. Αλλά γιατί το περιμέναμε δέκα χρόνια τώρα, γιατί νομίζαμε πως ήταν ετοιμοθάνατος και, γιατί πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά που θέλει πολλές – πολλές ακροάσεις για να εκτιμηθεί δεόντως και να αγαπηθεί. Κυρίως όμως γιατί αγαπάμε και σεβόμαστε τον 66χρονο David Bowie, που μας έχει χαρίσει και στο παρελθόν πολλές στιγμές ευτυχίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.