Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ιοί και βακτήρια ως έργα τέχνης

SARS

Τρισδιάστατα γυάλινα γλυπτά – σε μέγεθος ανθρώπου- αναπαριστούν ιούς, βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς και μεταμορφώνουν θανατηφόρους φορείς σε έργα τέχνης που γοητεύουν.

Jerram_1

Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του καλλιτέχνη Luke Jerram, επιστημόνων μικροβιολόγων και τεχνιτών του φυσητού γυαλιού. Με έμφαση στην ανάδειξη των δομικών χαρακτηριστικών των μικροοργανισμών, η επιλογή του άχρωμου γυαλιού ως υλικού εργασίας προσδίδει ένα τελικό αποτέλεσμα πιο κοντά στην πραγματικότητα απ’ότι οι συνήθεις έγχρωμες απεικονίσεις. Τα έργα αξιολογήθηκαν τόσο ώστε μερικά να δημοσιευθούν στο εξώφυλλο των καλύτερων επιστημονικών περιοδικών όπως των Nature και The Lancet, και ακόμα να γίνουν μέρος της μόνιμης συλλογής του Metropolitan Museum Of Art της Νέας Υόρκης.

Υ.Γ. Αν αυτό το παράθυρο προς τα μικρόβια δεν σας αρκεί, ελάτε στην 4η ζωντανή συνάντηση-συζήτηση του βιο-café με θέμα “Άνθρωποι και μικρόβια: εχθροί ή φίλοι;” την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013.

Jerram_3

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.