Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών

the_suicide_shop

Το 2009 κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το ομώνυμο βιβλίο του Jean Teulé  από τις εκδόσεις Modern Times. «Εξυπνα γραμμένο, σπιντάτο, με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ που όμως μετατρέπεται σε κύμα αισιοδοξίας χάρη σε μια ανατροπή.

Σε μια πόλη όπου οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή ένα μαγαζί που ειδικεύεται στη πώληση βοηθημάτων για αυτοκτονίες κάνει τρελλές πωλήσεις. Το δηλώνει εξ άλλου και η διαφήμισή του “Αποτύχατε στη ζωή σας; Πετύχετε στο θάνατό σας”! Στο ζοφερό αυτό περιβάλλον όπου η επιτυχημένη αυτοκτονία είναι επαγγελματικό συμβόλαιο τιμής για τους ιδιοκτήτες η πατρόνα φέρνει στον κόσμο ένα αγοράκι καταχαρούμενο και γεμάτο διάθεση για ζωή. Αίσχος! Τί θα γίνουν οι πελάτες;

Η εβδομάδα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της κινηματογραφικής μεταφοράς αυτού του βιβλίου.

«Μπουτίκ για Αυτόχειρες” ο ελληνικός τίτλος και η υπογραφή του Patrice Leconte στη σκηνοθεσία και στο σενάριο καθώς και τα ανυπέρβλητα gothic σκίτσα, καθότι ταινία κινουμένων σχεδίων, είναι μια πολύ καλή εγγύηση ότι θα μας αρέσει.

Και θα γελάσουμε. Άλλωστε το γέλιο δίνει ζωή και η ζωή νικάει τον θάνατο. Τουλάχιστον στην ταινία!

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.