Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η δύναμη του διαδικτύου και οι βομβιστικές επιθέσεις του Μαραθωνίου της Βοστώνης

4chan_2

Οι παρακάτω εικόνες υπόπτων για την τοποθέτηση των βομβών στον Μαραθώνιο της Βοστώνης δεν προέρχονται από επίσημο δημοσιογραφικό φορέα αλλά από το 4chan, ένα αγγλόφωνο φόρουμ όπου όλοι είναι ανώνυμοι και αναρτούν εικόνες υπό μορφή πινάκων.

Η ανωνυμία εξασφαλίζει στον χώρο την απόλυτη ελεύθερη έκφραση – και ίσως παρεκτροπές. Χιλιάδες μηνύματα στέλνονται κάθε μέρα και είναι γνωστό ότι μέσα από τους κόλπους της γεννήθηκε το κίνημα των Ανωνύμων.

Στην περίπτωση που αναφέρουμε φαίνεται ότι η έρευνα των χρηστών έχει αποτελέσματα και μπορεί δυνητικά να υποστηρίξει τις προσπάθειες των αρχών. Δείτε μερικές απ’τις εικόνες, που μέσα από βέλη και κύκλους εντοπίζουν άτομα που δείχνουν ύποπτα.

Είναι εντυπωσιακή η δύναμη του διαδικτύου, των δικτύων, της προσπάθειας και της εξυπνάδας όταν γίνεται συλλογική; Ή έχετε αμφιβολίες για την αντικειμενική αξία τους; Θα επανέλθουμε προσεχώς πάνω στο θέμα της κοινωνικής δημοσιογραφίας ή δημοσιογραφίας 2.0 και φυσικά παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά.

4chan2

Πηγή

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.