Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Μπορούμε να ελπίζουμε σε μια άσπρη μέρα | Richard Florida

richard_florida_2

Ο Richard Florida είναι ένας από τους πιο φημισμένους ειδικούς παγκοσμίως σε θέματα οικονομικoύ ανταγωνισμού, αστικών και πολιτιστικών τάσεων, και σε ό,τι αφορά τις τεχνολογικές καινοτομίες. Το βιβλίο The Rise of the Creative Class (2002) έγινε best-seller και εισήγαγε τον όρο της δημιουργικής τάξης (creative class) για να συνοψίσει τις κοινωνικές απόψεις του γύρω απ’το δυναμικό των πόλεων.

Richard_Florida

Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να ακούσετε την ομιλία που ακολουθεί.

Ο Florida εξηγεί με γλαφυρό τρόπο τον τρόπο με τον οποίο η ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων κάθε ατόμου (πνευματικών, καλλιτεχνικών κ.τ.λ.), σε συνδυασμό με την υποστήριξη του από φορείς που δραστηριοποιούνται στην οικονομική καινοτομία και τη νέου τύπου βιομηχανία, μπορούν να επαναπροσδιορίσουν και να επαναφέρουν την οικονομική και κοινωνική ευημερία.

Πηγή

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.