Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

orchestra

Στην Ελλάδα του σήμερα συμβαίνουν και μερικά ευχάριστα κι ελπιδοφόρα πράγματα, τα οποία το People & Ideas παρουσιάζει πάντοτε με ενθουσιασμό.

Ένα από αυτά είναι η ύπαρξη της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) που ιδρύθηκε το 1997 από γονείς σπουδαστών μουσικής, από επαγγελματίες μουσικούς και από μουσικούς-μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Κατά το πρότυπο των συμφωνικών ορχηστρών νέων σε όλο τον κόσμο, προσφέρει τη δυνατότητα σε σπουδαστές ωδείων, ερασιτέχνες μουσικούς ή επαγγελματίες κατά τα πρώτα τους βήματα, να έρθουν σε επαφή με το συμφωνικό ρεπερτόριο και μέσα από την συμμετοχή στην ορχήστρα, είτε να αποκτήσουν εμπειρία χρήσιμη για την μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία, είτε – εφ’όσον δεν γίνουν επαγγελματίες μουσικοί- να γευτούν τη μαγική εμπειρία της συνεργασίας με άλλους μουσικούς για έναν κοινό στόχο, την εκτέλεση ενός μουσικού έργου.

Την πρώτη της συναυλία έδωσε στο Παλλάς στις 18 Δεκεμβρίου 1997. Από τότε έχει δώσει πλήθος συναυλιών σε Kόρινθο, Καλάβρυτα, Πάτρα, Τρίπολη, Κύθηρα, Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Αγία Γαλήνη), Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη και Κω. Επίσης έχει δώσει συναυλίες στις αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο Μαέστρος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρα Νέων, Παύλος Σεργίου φροντίζει σε κάθε συναυλία να συμπεριλαμβάνεται και ένα έργο Έλληνα συνθέτη. Στο πρόγραμμά της έχει συμπεριλάβει έργα των: Νίκου Σκαλκώτα, Γιάννη Ιωαννίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Σάββα Ζάννα, Κώστα Βαρότση, Θανάση Δρίτσα, Γιώργου Κατραλή, Γιώργου Βούκανου, Δημήτρη Μηνακάκη, κ.ά.

Tην περασμένη Δευτέρα, στην αίθουσα των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών και με ελεύθερη είσοδο, η Ορχήστρα έπαιξε τρία έργα της κλασσικής περιόδου: τον Κοριολανό του Μπετόβεν, το Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα υπ’αριθμόν 20 σε ρε ελάσσονα ΚV 466 του Μότσαρτ και την Συμφωνία υπ’αριθμόν 94 «Surprise» του Χάϋντν. Σολίστ ο πιανίστας Απόστολος Παληός, διευθυντής ορχήστρας ο Αλέξανδρος Διαμαντής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα των συναυλιών της ορχήστρας εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.