Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ταξίδια της τέχνης

voyage_art

Ενθουσιάστηκα μ’αυτή την ιδέα και είπα να σας την παρουσιάσω. Ένα ταξιδιωτικό γραφείο στη Γερμανία διοργανώνει ταξίδια στα ίχνη μεγάλων μορφών της τέχνης.

Μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Αιξ αν Προβάνς για να δει τα μέρη που ενέπνευσαν τον Σεζάν, να φτάσει μέχρι την Ταϊτή για να θαυμάσει τα εξωτικά τοπία που απεικόνισε ο Γκωγκέν στους πίνακές του, να βρεθεί κοντά στο Παρίσι, στο Ζιβερνύ, για να πάρει μια γεύση από Μονέ, να περάσει τον Ατλαντικό με προορισμό τη Νέα Υόρκη όπου θα έρθει πιο κοντά στην τέχνη του Άντι Γουώρχολ, να χαθεί ανάμεσα στα χωράφια με τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ στην Αρλ, ν’ακολουθήσει τα χνάρια των Πάουλ Κλέε και Αουγκούστ Μάκε στην Τυνησία. Όσο για την ίδια τη Γερμανία, εκεί μπορεί ο λάτρης της τέχνης να βρεθεί στο Μουρνάου της Βαυαρίας, ακολουθώντας τον Καντίνσκι και τους άλλους καλλιτέχνες της ομάδας «Der blaue Reiter». Στο Worpswede, το χωριό των καλλιτεχνών στην Κάτω Σαξωνία, θα γνωρίσει την τέχνη της Paula Modersohn-Becker, στην ιστορική Λειψία θα έρθει σ’επαφή με τη «Νέα Σχολή της Λειψίας» και στην όμορφη Δρέσδη θα βρει απόηχους από την «Γέφυρα» και τον Κίρχνερ.

Κι αν οι καιροί δεν το επιτρέπουν, μπορούμε όλ’αυτά τα ταξίδια να τα κάνουμε μέσα στο διαδίκτυο!

Λητώ Σεϊζάνη

Η Λητώ Σεϊζάνη είναι μεταφράστρια και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ιταλική φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης. Έχει εργαστεί σαν μεταφράστρια σε διάφορα περιοδικά και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, έργα των Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η έξυπνη πριγκίπισσα". Συνεργάζεται από την αρχή με το P&I ως επιμελήτρια και αρθρογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε κείμενά της στο site της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.