Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ζωή στα φανάρια | “Semáforo”

Stoplight_1

Το ακόλουθο κινούμενο σχέδιο του Simón Wilches-Castro έρχεται από την μακρινή Κολομβία και παρακολουθεί τη ζωή των ανθρώπων στα φανάρια. Εκδιωγμένοι από τον πόλεμο στην Κολομβιανή ζούγκλα, αναζητούν ένα καταφύγιο στις πόλεις. Ο μόνος τρόπος να βρουν χρήματα είναι στα φανάρια, κάνοντας εκεί τον κλόουν και ακροβατικά ή παιχνίδια με τη φωτιά. Άλλοι δεν έχουν να επιδιώξουν παρά μόνο αυτό που τους έχει απομείνει -την αναπηρία τους- και προσδοκούν συμπόνοια και μερικά ψιλά.

Το σχέδιο, η μουσική και η κίνηση του έργου είναι γεμάτη ζωντάνια και δημιουργικότητα. Ξεκινάει σαν μια καλλιτεχνική ματιά κσι εξελίσσεται σε δραματική υπόθεση, ένας σουρεαλιστικός καθρέφτης της ζωής αυτών που ζουν στα φανάρια και όσων τους παρακολουθούν.

Πηγή

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.