Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Ένας δραστήριος μουσικός

Naji_Hakim

Ο Νάτζι Χακίμ, γεννημένος στο Λίβανο το 1955, εργάζεται στο Παρίσι όπου συνθέτει μοντέρνα έργα για εκκλησιαστικό όργανο. Ο ίδιος παίζει επίσης εκκλησιαστικό όργανο και αυτοσχεδιάζει πάνω σε αυτό. Για τις πάμπολλες συνθέσεις του έχει τιμηθεί με διάφορα διεθνή μουσικά βραβεία στην Ευρώπη και στις Ην. Πολιτείες.

Ο Χακίμ γνώρισε το εκκλησιαστικό όργανο σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν μαθητής του δημοτικού σχολείου και ποτέ δεν έπαψε να το αγαπά παρ’όλο που σπούδασε μηχανικός. Υπήρξε, όμως, και οργανίστας στην Βασιλική της Sacre – Coeur στο Παρίσι μεταξύ 1985 και 1993 ενώ στη συνέχεια πήρε την ίδια θέση στην Εκκλησία Sainte-Trinite της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ακούστε εδώ την «Τoccata» του

και γνωρίστε τον καλύτερα μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.