Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Η Μονή της Πάτμου στις οθόνες σας

monastery_of_st._john_the_theologian_patmos_greece_google_art_project

Tην ευκαιρία να περιηγηθούν σε ολόκληρη τη Μονή της Πάτμου, στα σημεία που δεν επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες όπως είναι η βιβλιοθήκη της Μονής αλλά και να δούνε τα σπάνια κειμήλια που φιλοξενεί, προσφέρει μέσω του Street View η πρωτοβουλία Google Art Project στους χρήστες του διαδικτύου.

Το μουσείο της Μονής παρουσιάζει ιδιαίτερα αξιόλογα εκθέματα όπως το έργο “ο Ιησούς” του Ελ Γκρέκο.

Η Ιερά, Βασιλική, Πατριαρχική, Σταυροπηγιακή και Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Ιωάννου, του Θεολόγου και Ευαγγελιστού, δημιουργήθηκε το 1088, όταν ο Αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Αλέξιος Κομνηνός ο Α’ έδωσε αδεια στον μοναχό Όσιο Χριστόδουλο από την Βιθυνία για την ίδρυσή της. Είναι χτισμένη ψηλότερα από το Σπήλαιο της Αποκαλύψεως και δέχεται κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες. Το νησί της Πάτμου γενικά με την ιδιαίτερή του ατμόσφαιρα, αλλά και η Μονή στην πανέμορφη Χώρα, και το Σπήλαιο, αποτελούν πολύ ενδιαφέροντα σημεία που αξίζει να τα επισκεφτεί κάθε Έλληνας.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.