Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Εδώ Άρης!

NASA_Curiosity_Rover

Στις πέντε Αυγούστου 2012, το όχημα της NASA Curiosity, προσγειώθηκε στην επιφάνεια του Άρη, σε ένα ταξίδι μόλις 7 λεπτών από την είσοδο στην προσγείωση. Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς βασίζεται στην διαδοχική επιτυχή ολοκλήρωση αλληλεξαρτώμενων ενεργειών όπως είναι το ξεδίπλωμα ενός αερόστατου ή η εμφάνιση ενός  άγκιστρου (skyhook) που επιβραδύνει την κάθοδο στην προσγείωση ώστε αυτή να γίνει ομαλά.

Η λήψη σήματος από τον Άρη στη Γη διαρκεί 14 λεπτά, που σημαίνει ότι το όχημα είχε ήδη προσγειωθεί -ή ήταν χαμένο κάπου στο ενδιάμεσο- όταν έφτασε σήμα στη Γη. Την αγωνία που έζησαν οι μηχανικοί της NASA εκείνα τα 14 λεπτά μέχρι να λάβουν επιβεβαίωση επιτυχούς προσγείωσης και τις τεχνικές λεπτομέρειες που έκαναν εξαιρετικά μοναδικό το επίτευγμα αυτό, αφηγείται το παρακάτω βίντεο.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.