Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Θερινή ραστώνη

by_Liz_Rusby

Συνώνυμο ή και ορισμός καλύτερα της απόλυτης χαλάρωσης εν μέσω θέρους, ένα στάδιο πριν τη κατάσταση ζεν. Οι αισθήσεις δουλεύουν στο φουλ, οι κινήσεις αντιθέτως διακρίνονται από μεγάλη νωχέλεια. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ραστώνη είναι η ύπαρξη ελεύθερου χρόνου, άφθονου ελεύθερου χρόνου. Ενός χρονικού διαστήματος δηλαδή όπου γίνεται διακοπή της εργασίας και αναστολή των καθημερινών συνηθειών. Δεν θα χαρακτηρίζαμε βέβαια τον άστεγο που κοιμάται αποχαυνωμένος αυγουστιάτικα, ντάλα μεσημέρι στο παγκάκι του Εθνικού Κήπου ως ευρισκόμενο σε θερινή ραστώνη. Όχι.

Είναι πάνω απ’όλα αυτή η απολαυστική ανάπαυλα που αν είχε μουσική επένδυση θα ήταν ήχος τζιτζικιών, αν στο τραπέζι ήταν ακουμπισμένη μια πιατέλλα θά’ταν γεμάτη καρπούζι. Και καπέλα για τον ήλιο. Ψάθινα κατά προτίμηση, όπως “Τα Ψάθινα Καπέλα” της Μαργαρίτας Λυμπεράκη, ένα μυθιστόρημα για τα κοριτσίστικα καλοκαίρια μιας μακρινής νιότης βυθισμένης στη ραστώνη.

Καλό καλοκαίρι!

Σχολιάστε το άρθρο

 • Ραστώνη, εκ του επιθέτου ράδιος, δηλ.εύκολος. Ραστώνη ίσον εύκολος βίος, τρυφηλότης, επίσης ραθυμία, νωχέλεια, νωθρότης.
  Καλό καλοκαίρι Μαριάννα!

 • Ιωάννα

  αυτές οι δύο παράγραφοι με βοήθησαν να διαλέξω όνομα για το επισκέψιμο αγρόκτημα που πρόκειται να παρουσιάσω σύντομα κάπου στην Ηλεία…..σας ευχαριστώ, γιατί βρήκα τη σύνδεση που έψαχνα μεταξύ του σήμερα και του ονειρεμένου χτες της ζωής μου.
  Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να το χρησιμοποιήσω ως παραπομπή στο εναρκτήριο κείμενο της ιστοσελίδας μας.

  να είστε πάντα καλά

  • Μαριάννα Καραβασίλη

   Ευχαριστώ, χαίρομαι που το άρθρο μου στάθηκε πηγή έμπνευσης για σας. Μπορείτε να κάνετε χρήση του με την αναφορά βεβαίως του ονόματός μου καθώς και της πηγής People& Ideas. Καλή επιτυχία!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.