Έχετε δημιουργική σκέψη; Σας αρέσει να μοιράζεστε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας; Αν ναι, τότε το People & Ideas είναι για σας. Μπορείτε απλώς να γίνετε αναγνώστης του ή να κάνετε ένα παραπάνω βήμα: να γίνετε επιμελητής περιεχομένου ή δημιουργός περιεχομένου. Έτσι παρακολουθείτε, δημιουργείτε, βιώνετε και μεταδίδετε την μάθηση αεί διδασκόμενοι προς όφελος όλων.

Αιξ αν Προβάνς | Πωλ Σεζάν

provence

To Αιξ αν Προβάνς,  παλιά πρωτεύουσα του νομού της Προβηγκίας στη Γαλλία, είναι μια όμορφη πόλη, της οποίας το διασημότερο τέκνο υπήρξε ο ιμπρεσσιονιστής ζωγράφος Πωλ Σεζάν, μαθητής του Πισσαρρό.

Τα τοπία της Προβάνς, της Προβηγκίας δηλαδή, ενέπνευσαν τον Σεζάν, ο οποίος την απεικόνισε στους πίνακές του με το χαρακτηριστικό του ύφος.
mont_sainte_victoire_cezanne

Paul_Cezanne

Στο Αιξ αν Προβάνς όλα φέρουν το όνομα του ζωγράφου, από τα πλακάκια στους δρόμους, τις επιγραφές στα καταστήματα, μέχρι ένα σχολείο και ένα σινεμά που λέγεται Le Cézanne.

cineaixenprov

Ας σημειωθεί ότι εδώ πέρασε την παιδική του ηλικία και μια άλλη μεγάλη προσωπικότητα της Γαλλίας, ο συγγραφέας Εμίλ Ζολά, ο οποίος υπήρξε φίλος του Σεζάν.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Σας άρεσε το άρθρο; Πείτε μας τη γνώμη σας.